petstart

0

Sárga szalag a kutyákon... Mit is jelent ez?

Egyre több gazdi köt sárga szalagot a kutya nyakörvére vagy a pórázra. Ezzel jelezve a többi embernek. Azonban nem mindenki tudja, hogy mit jelöl a sárga kendő, szalag vagy masni.

 

A Kanadából indult kezdeményezés lényege, hogy csak óvatosan közelítsünk az olyan kutyákhoz, akiken sárga szalag van.

A sárga szalagot akkor teszik fel a gazdik, ha a kutyus a következők egyikébe tartozik:
- Nevelés alatt áll
- Beteg
- Félős és ezért ideges
- Agresszív más kutyákkal vagy idegenekkel

A sárga szalag azonban nem mentesíti a gazdit a felügyelettől. Pusztán megelőzés a célja. Így elkerülhető, hogy a kutyát meg akarjuk simogatni és ezzel kockáztatni mondjuk a testi épségünket vagy éppen felülírva a nevelés adott fázisát.

Sokan például előszeretettel simogatják meg az aranyos kutyusokat. A kutya ilyenkor ugrál és ugat, ileltve izgatottá válik. Ha a nevelés szemszögéből nézzük, akkor ez kifejezetten káros, hiszen azt tanulja meg, hogy ha ugrál az jó, mert megjutalmazzák simogatással.
 


Természetesen a sárga szalag nem ment fel senkit a nevelés és a figyelem alól. Egyszerűen csak jelzés a többi ember felé, akik azzal, hogy figyelembe veszik ezt segíthetnek a gazdinak és a kutyájának is.

Segítsünk mi is és egy megosztással jutassuk el a hírt barátainkhoz is, így megelőzve egy esetleges balesetet.

A projekt hivatalos facebook oldala a “The Yellow Dog Project”, a hivatalos weboldala pedig a www.theyellowdogproject.com címen érhető el.

 

forrás: www.kulturaonline.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Árukereső.hu

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében.