petstart

0

Kutyakiállításokról általában

Minden kutyakiállítás egy nagyszabású verseny a legszebbnek járó BIS (BEST IN SHOW) címért. És mint minden versenynél itt is vannak selejtezõk.

Elõször az egyes fajtákon belül folynak a versenyek és az azonos korosztályú kutyák mérik össze küllemi adottságaikat. A fajtákon belül külön versenyeznek a szukák és külön versenyeznek a kanok. A fajtagyõztes az a kutya lesz, aki a legszebbnek bizonyul mind a kanok, mind a szukák osztálygyõztesei közül. Csak a fajta legszebbje juthat tovább és vehet részt a legjobbak versenyén. A BEST IN SHOW keretében az összes fajtagyõztes kerül egymással szembe és közöttük dõl majd el, hogy az adott bíró melyiküknek ítéli oda a kiállítás legszebb kutyájának járó BIS címet.

A KLUBKIÁLLÍTÁSOK annyiban különböznek más átlagos kutyakiállításoktól, hogy csak az adott klubokhoz tartozó fajták versenyezhetnek a BIS címért, ellentétben más kutyakiállításokkal, ahol az összes létezõ, hivatalosan elismert fajta képviseltetheti magát.

A kiállítási szabályokról ...
A kutyakiállításokra nevezni lehet minden 3 hónapos kort betöltött, MEOE által elismert származási lappal rendelkezõ kutyát. Tenyészszemlére viszont csak a 12 hónapos kort betóltött kutyák nevezhetõk. A korhatár megállapításánál a bírálat napja az irányadó. A nevezési díj befizetése mindig a tulajdonos neve alatt történjen. A nevezési lap aláírásával a kiállító felelõsséget vállal a kiállítási szabályzat betartására és a nevezési díj befizetésére ( függetlenül attól, hogy a kiállításon részt vesz-e a kutyájával vagy sem).

Kiállítási osztályok: baby osztály (3-6 hónapos korig), kölyök osztály (6-9 hónapos korig), fiatal osztály (9-18 hónapos korig), növendék osztály (15-24 hónapos korig), nyilt osztály (15 hónapos kor felett), munka osztály (szükséges hozzá az adott fajtára kötelezõ munkavizsga-bizonyítvány), champion osztály (a kutyának rendelkeznie kell nemzeti vagy nemzetközi champion bizonyítvánnyal), érett osztály ( minden 7 éves kort betöltött kutya nevezhetõ ebbe az osztályba).
FONTOS, hogy minden kutya csak egy osztályba nevezhetõ

A nevezéshez mellékelni kell: A kutya MEOE által elismert, tulajdonosra átiratott származási lapjának kétoldalas fénymásolatát, champion és munkaosztályba történõ nevezésnél a champion-bizonyítvány, illetve a munkavizsga-bizonyítvány másolatát. Mellékelni kell még a tulajdonos tárgyévi MEOE tagságára vonatkozó befizetés - csekk,
vagy tagsági igazolvány -, valamint a nevezési díj befizetését igazoló csekkszelvény fénymásolatát.

FIGYELEM: A MEOE rendezvényeire mindenkinek magával kell vinnie a nevezési díj befizetését igazoló csekkszelvény másolatát és a tulajdonos tárgyévi MEOE tagságát igazoló tagsági igazolványt, vagy a befizetési csekkszelvényt. Magával kell vinnie még a benevezett kutya MEOE által elismert, eredeti származási lapját, a MEOE által hitelesített teljesítmény füzetét és az oltási könyvét. A kiállítás területére csak azok a kutyák vihetõk be, akiknek a veszettség oltása egy hónapnál nem korábbi, és 11 hónapnál nem régebbi. a benevezett kutya MEOE által elismert, eredeti származási lapját, a MEOE által hitelesített teljesítmény füzetét és az

 

Kiállítási minősítések
fehér szalag  bébi és kölyök osztály (nem konkurál a győztes címért)
kék szalag kitűnő - konkurál a győztes címért
kék-fehér szalag Hungaria Prima Junior- HPJ (a fiatal osztály gyõztese kapja )
piros szalag nagyon jó - nem konkurál a gyõztes címért
sárga szalag jó - nem konkurál a gyõztes címért - (tenyésztéshez nem elegendõ)
zöld szalag megfelelõ - nem konkurál a gyõztes címért - (tenyésztéshez nem elegendõ)

 

 

Elérhető címek - külön a kanoknál és külön a szukáknál
Nagyon igéretes Bébi és kölyök osztályban itélik oda az igéretes kiskutyának
Hungaria Prima Junior- HPJ A fiatal osztály gyõztese kapja, aki majd konkurál a fajtagyõztes címért
Fiatal Klubgyõztes-FKLGY Ezt a címet Klubkiállítások alkalmával lehet elnyerni
és a fiatal osztály gyõztese kapja
CAC A növendék, nyilt, munka és gyõztes osztály
kitünõ 1. minõsítésû kutyája nyeri
Res. CAC A növendék, nyilt, munka és gyõztes osztály
kitünõ 2. minõsítésû kutyája nyeri
Klubgyõztes-KLGY Ezt a címet is kizárólag Klubkiállítások alkalmával lehet elnyerni.
A Klubgyõztes címet az a kutya nyeri, amelyik a legszebbnek bizonyul a növendék, nyilt, munka és gyõztes osztály nyertesei közül.
CACIB Ezt a címet CACIB kiállítsok alkalmával lehet elnyerni. A növendék, nyilt, munka és gyõztes osztály gyõztesei versengenek ezért a címért.
Res. CACIB Ezt a címet CACIB kiállításokon a második legszebb felnõtt kan,
illetve szuka kapja.
Fajtagyõztes - HFGY Ezt a címet az a kutya kapja, amelyik az összes gyõztes kutya közül
fajtáján belül a legjobbnak bizonyul.

További részletekért látogasson el a http://www.kennelclub.hu oldalra, ahol minden részletet megtalál a kiállításokkal kapcsolatban!

Toltási könyvét. A kiállítás területére csak azok a kutyák vihetõk be, akiknek a veszettség oltása egy hónapnál nem korábbi, és 11 hónapnál nem régebbi.

Árukereső.hu

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében.