petstart

0

Állatútlevél

Ha külföldre utazunk kis kedvencünkkel, semmiképp ne felejtsünk el útlevelet készíttetni neki!

 

Ha utazást tervezünk kedvencünkkel, érdemes időben utánajárni a célország belépési feltételeinek, illetve a Magyarországra (EU) történő visszautazás előírásainak. Néhány ország speciális követelményeket támaszt, s csak ezeknek megfelelve léphetjük át a határt négylábú társunkkal.

 

www.petpassport.hu oldalon megtalálhatjuk a legtöbb szükséges információt, és az országonkénti sajátosságokat. A legtöbb európai uniós országba történő utazáskor elegendő, ha az egységes európai állatútlevéllel rendelkezünk.

 

Útlevél csak egyértelműen olvasható tetoválással vagy mikrochippel rendelkező állatnak állítható ki. A tetoválások már csak 2012. július 3-áig szolgálhatják az egyedi azonosítást, ezután csak az elektronikus megjelölés lesz elfogadott. Állatútlevelet az arra jogosult állatorvostól lehet igényelni. Az állatútlevél addig használható az Unión belüli utazásokhoz, amíg a benne igazolt veszettség elleni oltás érvényessége tart.

 

Hazánkban a veszettségoltás az oltás dátumától számított 365. napig érvényes (1 éves kor alatt, az első veszettségoltás után az érvényességi idő csak 6 hónap!). Ha a tengerentúlra visszük magunkkal kedvencünket, vagy Európán belülre, de repülővel mennénk, érdemes a repülőgép-társaságtól is tájékozódni az utazás feltételeiről.

 

További részletekért érdeklődjön az info@mezokovesdiallatorvos.hu email címen!

forrás: kisallatdoki.hu

Árukereső.hu

A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében.