petstart

0

Korvimin arthro 500 g

– regisztrálj, hogy értékelhesd elsőként a terméket
Vásárlások száma: ( 3 )
118 hűségpont jár minimálisan ezért a termékért.
Teljes ár: 11 890 Ft
Takarmány-kiegészítő kutyáknak az ízületek anyagcseréjének stabilizálásához és regenerálásához
Minden, amire az ízületeknek szüksége lehet:
- új-zélandi zöld ajakkagyló-kivonat,
- glükózaminoglikánok, chondroitin-szulfát,
- Omega-3 zsírsavak, E-vitamin és szelén,
- C-vitamin, réz, cink, jód, mangán,
- új, javított, növényi bázisú összetétel, még kellemesebb íz és illat.
Javallat:
Magas glükózaminoglikán és chondroitin-szulfát tartalmú készítmény az ízületek egészséges fejlődésének biztosítására, arthrosis megelőzésére és gyógykezelésére, ízületi műtétek postoperatív kezelésére.
Összetétel:
Hús- és más állati melléktermékek, rákok és puhatestűek, ásványi anyagok.
Magas részarányban találhatóak az értékes kagylóhús (10 %), az újzélandi zöld ajakkagyló (Perna Canaliculus), továbbá vitaminok és nyomelemek.
Beltartalom:
- Nyersfehérje: 68,7 %
- Nyershamu: 15,8 %
- Nyerszsír 11,4 %
- Nyersrost: 1,3 %
- Kalcium: 2,42 %
- Nátrium: 2,76 %
- Kálium: 0,64 %
- Magnézium: 0,62 %
- Foszfor: 0,53 %
Kiegészítő anyagok 1 kg-ban:
- E-vitamin (alfa-tokoferol-acetát): 1.500 mg
- C-vitamin (aszkorbinsav): 600 mg
- Cink (Zn) (cink-oxid): 250 mg
- Mangán (Mn) (mangán(II)-szulfát, monohidrát): 108 mg
- Réz (Cu) (réz(II)szulfát, pentahidrát): 25 mg
- Jód (J) (kalciumjodád, monohidrát): 7 mg
- Szelén (Se) (nátrium-szelenit): 0,5 mg
Leírás:
A kutyák kötőszöveteiben, az ízületi porcban és az ízületi folyadékban gyakran alakulnak ki olyan elváltozások, amelyek a tenyésztési, tartási és takarmányozási hiányosságokkal függenek össze. A mozgásszervek mechanikai terhelhetősége csökken, az ízületek helytelen táplálása és a hiányzó rugalmasság végül arthrosis kialakulásához vezet. Gyakran már fiatal kutyákon is észrevehető a mozgásszervek fájdalmassága. A Korvimin Arthro olyan speciális takarmány-kiegészítő, amely magas glükózaminoglikán (6 % kagylókivonat) és chondroitin-szulfát tartalmának köszönhetően biztosítja a kutyák ízületeinek egészséges fejlődését. Az ízületek egészségesek és elasztikusak maradnak. A Korvimin Arthro-t adhatjuk a táphoz keverve növekedésben lévő kutyáknak megelőzésképpen, illetve idősebb, már az arthrosis tüneteit mutató egyedeknek szubsztitúció gyanánt.
Zöld ajakkagyló-kivonat:
A tenyésztett új-zélandi zöld karéjú kagyló (Perna canaliculus) kizárólag csak az új-zélandi tiszta partmenti tengervízben tenyészik. A kagyló kivonata több gyulladáscsökkentő hatóanyagot és különösen nagy mennyiségben glükózaminoglikánokoat tartalmaz. A kagyló kivonatából készült Korvimin Arthro természetes gyulladás gátló hatású speciális takarmány kiegészítő, amely magas glükózaminoglikán és chondroitin-szulfát tartalmának (6 % kagyló kivonat) köszönhetően biztosítja a kutyák ízületeinek egészséges fejlődését. Az ízületek egészségesek és elasztikusak maradnak.
Glükózaminoglikánok:
A glükózaminoglikánok a különböző kötőszövettípusok (porcok, inak, szalagok, ízületi nedvek) természetes alkotórészei, amelyek az extracelluláris vizet a makromolekulákon belül tartják. A fenti tulajdonságoknak köszönhető, hogy a glükózaminoglikánok növelik a kötőszövetek fizikokémiai szilárdságát, rugalmasságát. Az egészséges ízületi porcban egyenlő mértékben zajlik a porc szintézise és lebontása. Anyagforgalmi betegségek, mozgászavarok, traumás és degeneratív ízületi megbetegedések esetében ez az egyensúly felborul és túlsúlyba kerülnek a leépülési folyamatok, mivel a keletkező gyulladásos mediátorok, szabad oxigén-gyökök, metalloproteinázok és egyéb enzimek mind károsítják az ízületi porcot. Ennek következtében csökken a mukopoliszacharidok, így a glükózaminoglikánok mennyisége is. A veszteség kagyló-kivonattal kiválóan pótolható. A gyomor-bélcsatornán át jól felszívódó és a kötőszövetekbe beépülő hatóanyagok a megbetegedett szövetekben gátolják a különféle káros lizoszómás enzimek felszabadulását, ezáltal megakadályozzák a további degenerációt, valamint serkentik a hialuronsav képződését, ezzel is gyorsítva a gyógyulást. A glükózaminoglikánokat a humán és állatgyógyászatban már évek óta használják a krónikus artitiszek és degeneratív ízületi elváltozások kezelésében, használatukkal jelentős mértékben javítható az ízületek mozgása. Az új-zélandi zöld ajakkagylóból készült kivonat prosztaglandin-sziontézist gátló tulajdonsága révén kiválóan alkalmazható artrozisok megelőzésére és gyógykezelésére, ízületi műtétek posztoperatív kezelésére, valamint az ízületek egészséges fejlődésének biztosítására.
Chondroitin-szulfát:
A chondroitin-szulfát a legfontosabb glükózaminoglikán molekulák közé tartozik, biztosítja a porcok keménységét és optimális vízmegkötő képességét. A chondroitin-szulfát molekulákhoz kapcsolódó vízburoknak fontos szerep jut a porcszövet áteresztő-képességének szabályozásában. A chondroitin-szulfát kifejezett chondroprotektív tulajdonsággal rendelkezik, megakadályozza az ízületek gyulladásakor felszabaduló enzimek sejtkárosító hatását és segíti a már károsodott porcok regenerálódását, illetve pótolja annak glükózaminoglikán tartalmát.
Alkalmazás módja: Szájon át, az eleségbe keverve.
Adagolás:
Adagja egy púpozott teáskanálnyi / 10 ttkg (kb. 5 gr) naponta.
Különösen nagytestű kutyafajták fiatal egyedeinél, a növekedés időszakában az etetett Korvimin Arthro por mennyisége szükség esetén megduplázható, de kizárólag az állatorvosi javaslatra. Az ízületek optimális glükózaminoglikán és chondroitin-szulfát ellátásához min. 2-3 hónapig alkalmazzuk a készítményt.
Kiszerelés: Nettó súly 500 gr, műanyag dobozban
A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében.