petstart

0

C-11 complex tabletta 60x

100% értékelve 1 alkalommal
Vásárlások száma: ( 778 )
64 hűségpont jár minimálisan ezért a termékért.
Teljes ár: 6 490 Ft
XXI. századi kutatási eredményeken alapuló, második generációs porcvédő tabletta kutyák részére.

Integrált összetétel:
- kölyökkutyák ízületi fejlődéséhez,
- a műtött és károsodott porc regenerációjához,
- az ízületi nedv termelődéséhez,
- az ízületi szalagok, az inak felépítéséhez,
- a kötőszövet képződéséhez nélkülözhetetlen.

Legkomplexebb összetételű porcvédő.
Nemcsak a porc egyik alkotórészének (GAG) szintéziséhez szükséges alapanyagokat tartalmazza, hanem a porcképződéshez nélkülözhetetlen hialuronsavat és II-es típusú kollagént, valamint a porcépítésben közreműködő enzimek kofaktorait adó mikroelemeket is. Az általánosan használt rákokból és kagylóból kivont alapanyagok helyett nagy tisztaságú, humán felhasználásra készült összetevőkkel és minőségi GMP+ gyártással biztosított a nagyobb biológiai hasznosulás és hatékonyság. Az alkotóelemek közül a kondroitin-4-szulfát, de különösen a hialuronsav nagyon érzékeny, könnyen elbomlana. Ezt egy különleges technológiai újítás, az SPZ (Shield Protection Zone) technológia alkalmazása akadályozza meg.

Biztonság alapvető szempont:
A C-11 complex integrált porcvédő tabletta a legmagasabb minőségi követelményeket kielégítő alapanyagokból, GMP+ gyártási rendszerben készül. Alkalmazása biztonságos, nincsenek ismert mellékhatásai. A C-11 alkalmazása nem szteroid gyulladáscsökkentő készítményekkel együtt is biztonságos.

Hogyan kell adagolni?
1 ízesített tabletta 20 testtömeg kilogrammra naponta egyszer. Az alkalmazás első 5 hetében (ún. feltöltési időszak) dupla dózis, azaz 2 tabletta/20 ttkg adása javasolt. A tünetek enyhülése a C-11 Complex integrált porcvédő tabletta beadásától számított 2-4 héten belül várható, de a kívánt hatás elérése érdekében célszerű a tablettát kúraszerűen, 3 hónapon át folyamatosan alkalmazni. Súlyos ízületkárosodás esetén a tabletta folyamatos adagolása javasolt.

Megeszi? Nem eszi?
Szinte biztos, hogy igen. A C-11 Complex integrált porcvédő tabletta két fázisban és teljes vastagságában ízesített. Alapvetően sonkaillatú és ízű. Ezt szinte minden kutya szereti és leggyakrabban egyben le is nyelik a tablettát. Rafináltabb vagy nagyon gyanakvó kutyák számára, akik inkább szétrágják a tablettát, a mélyebb rétegből jövő máj íz lesz domináns. Ha az Ön kutyája jobban szereti a májat, a tablettát összetörve kell a táplálékhoz keverni, ha sonkapárti, akkor egészben.


HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Integrált porcvédő tabletta.
Kiegészítő takarmány kutyák részére.

A C-11 Complex integrált porcvédő tabletta 11 összetevőt tartalmazó, második generációs porcregeneráló készítmény kutyáknak.

Felhasználhatósága rendkívül széles:
- Védelmet jelenthet a fejlődés korai szakaszában, kölyökkutyák intenzív növekedési periódusában, amikor bármelyik porc-és ízületalkotó hiánya kritikus következményekkel járhat.
- Alkalmazható a felnőtt-és időskori porckárosodások megelőzésére, az egészséges ízületi működés támogatására, az inak, a szalagok, az ízületi tok, a kötőszövet és az ízületi nedv regenerációjának elősegítésére.
- Különösen javasolt helyreállító ízületi műtétek előtt és után a regenerációs folyamatok felgyorsítására. Rendkívül biztonságos, mellékhatása még nagyobb dózisokban sem ismert, együtt alkalmazható bármilyen gyulladáscsökkentő kezeléssel.
- Ízületgyulladás és bármilyen típusú degeneratív porcelváltozás esetén használható.

A legkomplexebb összetételű porcvédő. Nem csak a porc egyik alkotórészének (GAG) szintéziséhez szükséges alapanyagokat tartalmazza, de a porcképződéshez nélkülözhetetlen hialuronsavat és 2-es típusú kollagént, valamint a porcépítésben közreműködő enzimek kofaktorait adó mikroelemeket is. Az általánosan használt rákokból és kagylókból kivont alapanyagok helyett nagy tisztaságú, humán felhasználásra készült összetevőkkel és minőségi GMP+ gyártással biztosított a nagyobb biológiai hasznosulás és hatékonyság. Az alkotóelemek közül a kondroitin-4 szulfát, de különösen a hialuronsav nagyon érzékeny, könnyen elbomlana. Ezt egy különleges technológiai újítás, a SPZ (Shield Protection Zone) eljárás alkalmazásával sikerült kivédeni.

Összetétel tablettánként:
- Glükózamin: 400 mg
- Kondroitin: 200 mg
- Kollagén (2-es típusú): 100 mg
- MSM (Metil-Szulfonil-Metan, Methyl-Sulfonyl-Methane): 100 mg
- Hialuronsav: 50 mg
- Kalcium-foszfát: 25 mg
- Kobalt (Co): 5 mg
- Mangán (Mn) (E5): 5 mg
- Réz (Cu) (E4): 5 mg
- Cink (Zn) (E6): 5 mg
- Vas (Fe) (E1): 5 mg
- Aromák és segédanyagok: 200 mg

- Nyersfehérje minimum: 13 % (m/m)
- Nyersrost maximum: 4,5 % (m/m)
- Nyerszsír minimum: 4,5 % (m/m)
- Nedvesség maximum: 7 % (m/m)
- Nyershamu maximum: 5 % (m/m)

A C-11 Complex integrált porcvédő tabletta egyik különleges hatóanyaga a hialuronsav. Egyrészt az ízületi nedv legfontosabb alkotóeleme (rendkívül nagy vízkötő képességének köszönhetően állandó csúszós közeget biztosít), másrészt magában a porcszövetben is alapvető vázalkotó szerepe van. Hozzá kötődnek a glükózaminoglikánból (GAG) felépülő proteoglikán molekulák. Hiányában nem tud felépülni a porc glükózaminból és kondroitinből.

Glükózamin:
Belőle épülnek fel a glükózaminoglikán (GAG) molekulák. A proteoglikán láncok alapvető alkotóeleme. A legnagyobb mennyiségben beépülő porc-alkotó, de csak akkor, ha minden egyéb alapanyag (glükuronsav, hialuronsav, kondroitin, enzimek) is kellő mennyiségben rendelkezésre áll.

Kondroitin-4-szulfát:
Egy különleges glükózaminoglikán, N-acetil-glükózaminból (NAG) és glükuron savból felépülő aminocukor. A porc rugalmasságáért felel. Szinte minden porcvédő tabletta tartalmazza, sajnos azonban az általánosan használt cápaporc-és zöldkagyló-kivonatok nem a kutyák porcépítéséhez szükséges kondroitin-4-szulfátot, hanem a 2-es és 3-as izomert tartalmazzák, melyek sokkal kevésbé hasznosulnak. A C-11 Complex épp ezért sertés eredetű kondroitin-4-szulfátot tartalmaz.

Kollagén (2-es típusú):
Az ízületi porc összetételéből csupán 2-3 % a porcsejtek aránya és közel 98 % maga a porcszöveti állomány, amelynek jelentős hányadát a kollagén (méghozzá a 2-es típusú) adja. A porc a kollagén-proteoglikán vázszerkezet hiányában egyszerűen szétfolyna. Ezért rendkívül fontos a kollagén molekulák jelenléte a porcregeneráció során. Több, mint 10 különböző típusú kollagént ismerünk, de a porcépítésben a kettesnek van alapvető jelentősége. Ennek megfelelően a C-11 Complex is 2-es típusú kollagént tartalmaz.

MSM (metil-szulfonil-metán):
Gyulladáscsökkentő hatású szerves kénvegyület, számos anyagcsere folyamatban nélkülözhetetlen. Növeli az ízületekben a sejtmembránok áteresztőképességét, ezzel növeli a tápanyagok be-és a bomlástermékek kiáramlását. Nem csupán a gyulladás tüneteit csökkenti, hanem a mediátorok felszaporodását meggátolva az okát segít megszüntetni.

Mikroelemek:
Bizonyos mikroelemek nélkülözhetetlenek a porcképződéshez. A porcsejtekben a réz a citokróm-oxidáz, a vas a kataláz, a cink a karbo-anhidráz, a mangán az argináz, a kalcium a piruvát dekarboxiláz, a kobalt a metionin-aminopeptidáz enzim kofaktora. Ezek nélkül a porcépítés folyamata elakadna és nem működne.

Alkalmazás módja:
1 ízesített tabletta 20 testtömeg kilogrammra naponta egyszer.
Az alkalmazás első 5 hetében (ún. feltöltési időszak) dupla dózis, azaz 2 tabletta/20 ttkg adása javasolt. A tünetek a C-11 Complex porcvédő első beadásától számított 2 héten belül enyhülnek, de a kívánt hatás elérése érdekében célszerű a tablettát kúraszerűen 3 hónapon át folyamatosan alkalmazni. Súlyos ízületkárosodás esetén a tabletta folyamatos adagolása javasolt.

A tabletta különlegessége a kétrétegű ízesítés. A külső réteg sonka ízű, kellemes illatú, ezért az állatok a legtöbb esetben szívesen elfogyasztják. Beadható kis falatban vagy a táphoz keverve is, ekkor a tabletta belsejéből felszabaduló máj íz válik dominánssá.

Adagolás:
- Kutya súlya 20 ttkg alatt: napi 1 tabletta.
- Kutya súlya 20-40 ttkg között: napi 2 tabletta.
- Kutya súlya 40 ttkg felett: napi 3 tabletta.

Kiszerelés:
60 db két rétegben ízesített (sonka és máj ízű), felezhető tabletta.

Tárolás:
Szobahőmérsékleten. A nedvességtől való megóvás érdekében az eredeti csomagolásban tartandó.
Gyermekek elől elzárva tartandó!

Ellenjavallat: Nem ismert.

Forrás: A termék csomagolásán található tájékoztató / használati utasítás.

Utolsó módosítás a leírásban: 2016 május.
A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében.