petstart

0

Peroxyderm sampon 200 ml

– regisztrálj, hogy értékelhesd elsőként a terméket
Vásárlások száma: ( 17 )
39 hűségpont jár minimálisan ezért a termékért.
Teljes ár: 3 990 Ft
PEROXYDERM szuszpenzió 200 ml


Sampon kutyáknak.

ÖSSZETÉTEL:
Benzoylperoxidum: 2,5 g
Excip. pro susp. ad: 100 ml

GYÁRTÓ:
Chassot AG

LEÍRÁS:
A Peroxyderm a benzoilperoxid hatóanyagot tartalmazza mosóhatású szuszpenzióban, melybol vízzel elegyedve sampon keletkezik. A benzoilperoxid széles hatásspektrumú, nagy hatékonyságú antibakteriális anyag, ezen kívül a borön keratolytikus és sebostatikus hatású. A keratolytikus hatás a laesiokon lévo var felületének kíméletes eltávolítását, a sebostatikus hatás pedig a faggyúmirigyek muködésének gátlását eredményezi. Ezáltal a bor a terápia során könnyen zsírtalanítható és ezalatt megtörténik a szortüszok tisztulása is (follicular flushing).

JAVALLAT:
Bakteriális infekció okozta dermatitisek kutyáknál, valamint felületi és mélységi pyodermák. Fertozött felfekvések. Szortüszogyulladás. Kiegészíto kezelés (demodikosis esetén) másodlagos fertozéseknél és parazitaellenes szerek használata elott a bor megtisztítása. Seborrhoea-komplex.

ALKALMAZÁS:
Az egész szorzetet vagy a megbetegedett borfelületeket vízzel erosen meg kell nedvesíteni, majd a szuszpenzióval eroteljesen átsamponozni. A szorzetet és a bort alaposan masszírozni kell, hogy a benzoilperoxid a beteg borfelületekkel intenzív érintkezésbe kerüljön. A kezelés és ennek hatása 5-10 percen át érvényesüljön. Ezt követoen a szorzetet és a bort alapos öblítéssel megszabadítjuk a hatóanyagtól. A borön maradó sampon borirritációkhoz vezethet. (Zsíros bor esetén a kezelést kétszer egymás után kell elvégezni.) A bor állapotától függoen a kezelést naponta vagy 2-7 naponként kell végezni.

ELLENJAVALLAT:
Benzoil-peroxiddal szembeni túlérzékenység. Száraz, rideg bor, mivel ez az anyag még jobban kiszárít és zsírtalanít.

FIGYELMEZTETÉS:
A szer nyálkahártyára kerülését, de különösen a szembe jutását meg kell akadályozni. Röviddel a fürdetés után fellépo borpír miatt nem kell a kezelést felfüggeszteni.

TÁROLÁS:
Huvös, fagymentes helyen. A gyógyszert gyermekek elol elzárva kell tartani.

KISZERELÉS:
200 ml-es palack.

TKV.SZÁM:
141/4/1993 FVM
A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében.