petstart

0

Peroxyderm sampon 200 ml

– regisztrálj, hogy értékelhesd elsőként a terméket
Vásárlások száma: ( 21 )
37 hűségpont jár minimálisan ezért a termékért.
Teljes ár: 3 790 Ft
PEROXYDERM szuszpenzió 200 ml

Sampon kutyáknak.

ÖSSZETÉTEL:
Benzoylperoxidum: 2,5 g
Excip. pro susp. ad: 100 ml

GYÁRTÓ:
Chassot AG

LEÍRÁS:
A Peroxyderm a benzoilperoxid hatóanyagot tartalmazza mosóhatású szuszpenzióban, melyből vízzel elegyedve sampon keletkezik. A benzoilperoxid széles hatásspektrumú, nagy hatékonyságú antibakteriális anyag, ezen kívül a bőrön keratolytikus és sebostatikus hatású. A keratolytikus hatás a laesiokon lévő var felületének kíméletes eltávolítását, a sebostatikus hatás pedig a faggyúmirigyek működésének gátlását eredményezi. Ezáltal a bőr a terápia során könnyen zsírtalanítható és ezalatt megtörténik a szőrtüszők tisztulása is (follicular flushing).

JAVALLAT:
Bakteriális infekció okozta dermatitisek kutyáknál, valamint felületi és mélységi pyodermák. Fertőzött felfekvések. Szőrtüszőgyulladás. Kiegészíto kezelés (demodikosis esetén) másodlagos fertőzéseknél és parazitaellenes szerek használata előtt a bőr megtisztítása. Seborrhoea-komplex.

ALKALMAZÁS:
Az egész szőrzetet vagy a megbetegedett bőrfelületeket vízzel erősen meg kell nedvesíteni, majd a szuszpenzióval erőteljesen átsamponozni. A szőrzetet és a bőrt alaposan masszírozni kell, hogy a benzoilperoxid a beteg bőrfelületekkel intenzív érintkezésbe kerüljön. A kezelés és ennek hatása 5-10 percen át érvényesüljön. Ezt követően a szőrzetet és a bőrt alapos öblítéssel megszabadítjuk a hatóanyagtól. A bőrön maradó sampon bőrirritációkhoz vezethet. (Zsíros bőr esetén a kezelést kétszer egymás után kell elvégezni.) A bőr állapotától függően a kezelést naponta vagy 2-7 naponként kell végezni.

ELLENJAVALLAT:
Benzoil-peroxiddal szembeni túlérzékenység. Száraz, rideg bőr, mivel ez az anyag még jobban kiszárít és zsírtalanít.

FIGYELMEZTETÉS:
A szer nyálkahártyára kerülését, de különösen a szembe jutását meg kell akadályozni. Röviddel a fürdetés után fellépő bőrpír miatt nem kell a kezelést felfüggeszteni.

TÁROLÁS:
Hűvös, fagymentes helyen. A gyógyszert gyermekek elől elzárva kell tartani.

KISZERELÉS:
200 ml-es palack.

TKV.SZÁM:
141/4/1993 FVM
A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében.