petstart

0

Sh-levapet 10 ml

– regisztrálj, hogy értékelhesd elsőként a terméket
Vásárlások száma: ( 2 )
23 hűségpont jár minimálisan ezért a termékért.
Teljes ár: 2 399 Ft
SH-Levapet csepp 10 ml


Antiparazitikum.

Összetétel:
Levamisol-HCl: 280 mg
Vivoanyag ad: 1.00 ml

Gyógyszerforma: oldat.

Célállat:
Tengeri malac, teknosök, kígyók, gyíkok és akváriumi halak.

Javallat:
SH-Levapet csepp levamisol-t tartalmaz, mely széles hatásspektrumú anthelmintikum, alkalmas különbözo fejlodési formában lévo Nematoda fajok okozta fertozések kezelésére.
Tengeri malac, kígyók, gyíkok gyomor-bél ill. tüdo féreg fertozéseinek kezelésére. Halak Capillaria, valamint Camallania fertozésének kezelésére.
Az SH-Levapet hatóanyagtartalmánál fogva, tört adagban alkalmazva immunstimulánsként muködik.

Adagolás és alkalmazás módja:
Szájon át.
A készítménybol 1 csepp 10 mg hatóanyagot, 1 ml 280 mg hatóanyagot tartalmaz.
Tengeri malac: 10-25 mg/ttkg,
Teknosök: 2-10 mg/ttkg,
Kígyók: 50 mg/ttkg,
Gyíkok: 10-30 mg/ttkg.
Halaknál a készítményt (100 csepp /kb.3,5 ml/ azaz 1 g /33 l víz) eloször kevés kéz meleg vízbe öntjük, majd a megadott mennyiségu füröszto vízben alaposan elkeverjük az oldatot. Az anyag savas karakteru, ezért lehetoleg savas irányba toljuk el a füröszto víz pH-ját (kb 6,4-6,6), hogy a hatóanyag minél tovább aktív legyen.

Kezelési program:
Rutin állománykezelés (prevenció) – mint irányelv; valamennyi egy térben tartott állatot kezelni kell, ha bármelyiknél Capillaria (nematoda) fertozöttséget észlelünk.
Valamennyi, egy akvárium térben tartott hal egyszerre kezelendo!
Eros fertozöttség, legyengült állomány esetén próbaként eloször csak néhány állatot kezelünk, majd rövid expoziciós ido és megfigyelés után kezeljük az összes többi halat.
Lehet fél-egyharmad dózissal is kezdeni a kezelést legyengült halállomány esetén, majd rövid expozíciós ido, és megfigyelés után emeljük a dózist a 1 g/33 liter füröszto víz szintre (100 csepp /kb. 3,5 ml/ SH-Levapet csepp/33 l víz).
Kezelési ido lejárta után a halak vizét frissre cseréljük.
Camallaniasis esetén a flakon tartalmát kevés, a halak etetésére szánt szúnyoglárvára (esetleg más eleségre) csöpögtetjük és alaposan átitatjuk vele. Ezzel a táplálékkal etetjük a halakat. A kezelés csak átmeneti javulást hoz, mert az állatok a parazita fejlodési alakjait folyamatosan felveszik táplálkozásuk közben és így újrafertozodnek.

Immunstimulánsként a terápiás dózis egyharmad-egynegyedével kell az állatokat kezelni három egymást követo alkalommal úgy, hogy a kezelés minden második napon történjen.

Túladagolás:
Ha az eloírt adagot túllépjük, elofordulhat a motoros funkciók zavara, mint pl. izomgörcs, vagy fokozott nyálzás, azonban ezek átmeneti jelleguek. Antidotum az atropin szulfát.

Ellenjavallatok:
Máj- és veseelégtelenségben szenvedo állatot ne kezeljünk.
Különös elovigyázat szükséges súlyos stressz állapotban levo (idojárási frontok, szállítás), illetve rossz kondícióban lévo állatok kezelésekor.
Szerves foszforsav- észter származékokkal kezelt állatoknak a kezelés elott vagy után 14 napon belül, ne adjuk a készítményt.

Mellékhatások:
Kezelés után néha a motoros funkciók zavara, izomgörcs tapasztalható. A fenti tünetek többnyire minden beavatkozás nélkül, önmaguktól is megszunnek.

Tárolás:
Száraz helyen, szobahomérsékleten (15-25 °C) tartandó.

Figyelmeztetések:
Mebendazol, Pirantel, Phenothiazin, Procain és szerves foszfor tartalmú szerekkel nem adható.
Gyermekek elol elzárva tartandó!

Eltarthatóság:
Gyártástól számított 2 év.

Kiszerelés:
10 ml oldat, polietilén cseppentoüvegben.
A böngésződben cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében.